Jövő-Háza Bt.
referenciak
hoszivattyus futes

Mi micsoda? – Hasznos fogalomtár: könnyűszerkezetes ház, készház, passzívház

A jövő háza a könnyűszerkezetes ház

A könnyűszerkezetes házépítés az Egyesült Államokból és a távol-keleti országokból gyűrűzött be Európába, és hazánkban is egyre elterjedtebb építkezési forma. Az eredetországokban ez az építéstechnológia praktikus, hiszen a könnyűszerkezetes házak híresen hatékonyan ellenállnak a földmozgásoknak.

Növekvő népszerűségét és térhódítását ma elsősorban az energiatakarékossági előnyeinek köszönheti a konstrukció. A tőlünk is megrendelhető könnyűszerkezetes készház kulcsrakészen akár 4 hónap alatt elkészül, és mind munkaerő, mind kivitelezés tekintetében költségmegtakarítást jelent a hagyományos téglaépületekhez viszonyítva. Előnyére válik, hogy rugalmasan (akár passzívházzá) alakítható, és kiegészíthető az energiahatékony okos rendszerek nyújtotta, többek között hőszivattyús fűtési technológiával.

Kész ház a készház?

A készházat úgy is felfoghatjuk, mint a könnyűszerkezetes házak egy típusát, amelyek esetében előre legyártott, panelos házelemekkel dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy nem a helyszínen szerelik össze a falakat, a födémet és a tetőt, hanem az üzemben előre legyártott, és már kész állapotban levő elemeket daruzás segítségével rögzítik.

Mi is a készház építési technológiáját alkalmazzuk, így lényegesen lerövidítjük egy családi ház felépítésének idejét. A készház elemeit faházépítő üzemünkben méretpontosan előre legyártjuk, majd az építési helyszínre kamionnal kiszállítjuk. A készház összeszerelése a tetőszerkezettel együtt két munkanapot vesz igénybe. Másik óriási előnye, hogy a kivitelezési folyamatot az időjárási körülmények nem befolyásolják.

Mitől „passzívak” a passzívházak?

A passzívház kifejezés egy olyan energiatakarékos konstrukcióra utal, amely nem igényel szinte semmilyen aktív fűtési technológiát. Alapelve a hatékony hőfelhasználás: a hőnyereség maximalizálása és a hővesztés minimalizálása érdekében szó szerint elszigeteli a házat a külső hatásoktól. Ez olyan épületszerkezetek és magas minőségű nyílászárók megvalósítását feltételezi, amelyeknek köszönhetően az optimális belső klíma télen-nyáron minimális energiafelhasználással biztosítva van.

A passzívház családiházként is elképzelhető megoldás, amelynek energiamegtakarítása a hatékony hőszigetelésnek, a napenergia felhasználásának és a hőcserés szellőztetőberendezésnek köszönhetően 80-90%-os a hagyományos épületszerkezetekhez képest.

Mi az a kulcsrakész ház?

A kulcsrakész ház említése során olyan épületre kell gondolnunk, ami már csak a beköltözőre vár.

Cégünk faszerkezetes kulcsrakész házak kivitelezésében érdekelt, ezért ha ilyen jellegű családi házat tervez, mindenképpen nézze át készház típusterveinket, de van lehetőség természetesen egyedi tervezésre is. Házaink 99%-ban teljesen egyedi tervek alapján készülnek a megrendelőink igényeinek, a telek adottságainak valamint a HÉSZ és egyéb előírások figyelembevételével.

Jövő-Háza Bt.

Faszerkezetes családi házak, passzívházak építése szakértelemmel, a legkorszerűbb technológiával.

06-20/800-7717

Központi telephely:
Mosonmagyaróvár, Gyertyán u. 8.

Soproni irodánk:
Sopron, Füredi sétány 2/A

 

Minden jog fenntartva © Jövő-Háza Bt. | Készítette: Click Solutions

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.