Jövő-Háza Bt.
referenciak
hoszivattyus futes
Könnyűszerkezetes készház Sopron mellett

Nagy öröm számunkra, amikor ügyfeleink újra és újra minket bíznak meg házaik megtervezésével és kivitelezésével. Hiszen mi más is lehetne jobb visszacsatolás arra vonatkozólag, hogy a készházaké a jövő?

Visszatérő ügyfelünk számára 2016 után 2021-ben ismét építhettünk egy családi házat a Sopron melletti Harkán, és mivel a projekt mintaszerűen mutatja be, hogy hogyan és milyen technikai paraméterekkel is épül meg egy kulcsrakész otthon, úgy gondoltuk, megosztjuk a részleteket minden érdeklődővel, aki készház építésén gondolkodik.

Készházépítés – a leggyorsabb megoldás

Egy klasszikus, téglaházas építkezés olyan hosszú és fáradságos folyamat, amibe csak a legelszántabbak vágnak bele. Hiszen a mai gyorsan változó anyagárak mellett egy hosszan tartó építkezés komoly pluszköltségekkel járhat, ezért minden megrendelő igyekszik a lehető leggyorsabb kivitelezési megoldást választani, amivel pontosan kalkulálhat. A készház építés azért kiváló megoldás, mert az építkezésre fordított rövidebb idő mellett nem kell lejjebb adni a minőségből sem, sőt. Az előgyártott szerkezeti elemekből készült és a helyszínen összeszerelt készházak a ma elérhető legmodernebb technológiát jelentik, így minden megrendelő biztos lehet benne, hogy kényelmes, időtálló otthont kap a pénzéért.

Harkai ügyfelünk is úgy gondolta, inkább nem várja meg, míg az infláció és a világgazdasági változások felemésztik a projektre szánt büdzséjét – családi házának építésébe 2021 22. hetében kezdtünk bele, és megrendelőnk már a 40. héten költözhető állapotban vehette át az épületet. Hozzá kell tenni, hogy nem egy kis vidéki faházról beszélünk: ügyfelünk új családiháza egy 167.5m2-es, duplagarázsos lakóépület három szobával, gardróbbal, két fürdőszobával, kamrával, háztartási helyiséggel, amerikai konyhás nappalival, fedett terasszal és belépővel. Tehát mindennel, amire egy modern családi otthonban szükség van.

készház panel panelos készház gyártás hőszivattyús fűtés

Könnyűszerkezetes ház modern technológiával

A projekt során kiemelten fontos szempont volt, hogy az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzuk, hiszen a készházakkal hosszútávra tervezünk. A kis energiaigényű fűtési, klíma- és szellőzőrendszer kiépítésével hosszú távon minimalizálhatjuk a rezsiköltségeket, illetve a lakók ökológiai lábnyomát. Egyszóval a készházak esetében nemcsak az építési technológiával szeretnénk a lehető leginkább környezetbarát módon eljárni, hanem ki szeretnénk alakítani a fenntartható működés lehetőségét is.

Éppen ezért Sopron melletti projektünkben levegő-víz hőszivattyús rendszerrel váltottuk ki a hagyományos energiahordozókat, amely technológiával egyszerre biztosítható a nyári klimatizálás és a téli fűtés. A 4db vízrendszerű fan-coillal kiegészített rendszer akár -20 C°-on is kiválóan működik, és a hozzá kapcsolódó napelemek segítségével rendkívül energiatakarékosan üzemeltethető. A házat Kömmerling 88 MD típusú, kiválóan szigetelő, 3 rétegű, melegperemes üvegezésű külső nyílászárókkal szereltük fel, valamint egy olyan központi hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, amely ablaknyitás nélkül biztosítja a friss levegőt.

Az általunk alkalmazott megoldásokkal sikerült elérni a kiemelkedően nagy, AA+ besorolású energiahatékonyságot, ráadásul mindezt úgy, hogy a kényelmet nem zavarják búgó kazánok és légkondicionálók. Az egész ház területére kiterjedő padlófűtés miatt ezen kívül még radiátorok sem foglalják a helyet, és a beépített központi porszívóval egyszerű a takarítás. A gépészeti berendezések külön háztartási helyiségben találhatók, így azok zavartalanul biztosítják a lakók kényelmét.

Ön is korszerű könnyűszerkezetes ház építésén gondolkodik? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

a készház fűtése könnyűszerkezetes családiház kulcsrakész könnyűszerkezetes készház

Jövő-Háza Bt.

Faszerkezetes családi házak, passzívházak építése szakértelemmel, a legkorszerűbb technológiával.

06-20/800-7717

Központi telephely:
Mosonmagyaróvár, Gyertyán u. 8.

Soproni irodánk:
Sopron, Füredi sétány 2/A

 

Minden jog fenntartva © Jövő-Háza Bt. | Készítette: Click Solutions

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.