Jövő-Háza Bt.
referenciak
hoszivattyus futes

Passzívház, passzív családiház

PasszívházManapság egyre nagyobb figyelem és érdeklődés övezi a passzívházakat. Akiknek nagyon fontos a természet óvása, a széndioxid kibocsátás csökkentése, azok jól gondolják, hogy egy passzívház jó választás lehet, a fűtési és a meleg víz előállítási költségen is rengeteget lehet spórolni egy átlagos szigetelésű épülettel szemben. A passzívház legfőbb ismérve, hogy nagyon alacsony (15 kWh/m2/év) az energiaigénye. Ez azt jelenti, hogy egy 100 m2-es ház éves fűtési költsége nem éri el a 20000 - 25000 Ft-ot megfelelő gépészeti megoldások mellett.
Viszont az igazi passzívház teljesen máshogy működik, mint egy jól szigetelt épület, egy ilyen ház már a tervezési szakaszban nagy odafigyelést igényel.

Psszívház

 

A passzív családiház építésének kritériumai

Az épület tájolása, a nyílászárók optimális megválasztása és az árnyékolástechnika fontos szerepet játszik egy passzívház életében. Egy ilyen házban az extra vastag szigetelések, a párazárás, a tökéletes légtömörség miatt a megfelelő tiszta levegőről egy hővisszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik. Tehát a szellőztetésből eredő veszteség 90 - 95 %-a is visszanyerhető ilyen formában és az épületben nincs párásodás!

Egy jól átgondolt és kivitelezett passzívház egy új építésű házhoz képest csak 15 %-nyi többletköltséget jelent, ami elenyésző lehet ahhoz képest, hogy mit alkottunk a környezetünk védelmében.

 

Konkrét műszaki tartalmak kapcsán érdeklődne? Olvassa le leírásunkat!

Jövő-Háza Bt.

Faszerkezetes családi házak, passzívházak építése szakértelemmel, a legkorszerűbb technológiával.

06-20/800-7717

Központi telephely:
Mosonmagyaróvár, Gyertyán u. 8.

Soproni irodánk:
Sopron, Füredi sétány 2/A

 

Minden jog fenntartva © Jövő-Háza Bt. | Készítette: Click Solutions

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.